Eve Bibelen

canada goose Så hva er det? Vi regelmessig pynter på faktiske hendelser (i tilfelle av Revere) eller oppfinne dem (som med Washington) for å peke mot en større symbolsk sannhet. Hvorfor skulle noen da være forferdet over at alle de arkeologiske, historiske og viktigst av alt, er genomisk bevis som noensinne er samlet, pekt på den usannsynligheten at to personer som heter Adam og Eva, en gang bodde i en paradisisk hage og fødte hele menneskeheten? Fordi den siste hubben om Adam og Eva og det økende antall evangeliske kristne lærde som Ikke les deres historie bokstavelig talt, egentlig ikke om våre antatte forfedreforeldre. canada goose

canada goose victoria parka Fundamentalistiske kristne gir regelmessig to viktige grunner for å akseptere historien om Adam og Eva som historisk og vitenskapelig nøyaktig. Den første omhandler integriteten til Bibelen selv. Hvis et element i den bibelske historien ikke er historisk nøyaktig, går argumentet, så kan du ikke stole på noe av det. Opprettelse av verden om syv dager? Absolutt. Jonah i en hvalmagasin for tre? Ikke noe problem. Og Joshua stopper solen i sporene for en? Hvorfor ikke? Tvil om noen av disse historiene, og sannheten til hele Bibelen, ifølge konservative, forsvinner i tynn luft. canada goose victoria parka

canada goose salg Sværheten med Calgary denne utsikten er at Bibelen aldri presenterer seg som en vitenskapelig eller historisk lærebok. Snarere er det en samling av testamente fra Mississauga, trosbekjennelser fra personer som hadde blitt så gripet av deres Guds erfaringer, måtte de dele dem med alle de litterære og kulturelle enhetene som var tilgjengelige. canada goose salg

canada goose jakker dame Det andre argumentet mot å lese Adam og Eva som mytisk historie i stedet for historisk konto, er at senere teologer, spesielt apostelen Paul, baserer noen av deres teologi på Adam og Eva-kontoen. Løs Eden, teorien går, og du har også mistet Paulus. Dette heter jeg ‘kortets kort’ forståelse av teologi, fordi et enkelt element i et større teologisk argument fremstår spinkel, så er hele bekjennelsen i fare. Dette skaper for konservative stor usikkerhet om gyldigheten og integriteten til kristen teologi som må holdes i sjakk for enhver pris. canada goose jakker dame

canada goose trillium Apostelen Paulus forråder imidlertid ikke noe slikt usikkerhet. Paul forsøker å beskrive mysterier som overgår ham, Paulus presser språket til sine grenser for å vitne om Guds arbeid i Kristus. Paulus forsøker ikke å forklare guddommelighet, men hellere betale hyllest til det. For denne grunnen kommer han til å nå for kjente historier, symboler og tegn for å gi uttrykk for hans vitnesbyrd om hvordan mannen korsfestet som en kriminell, opptrer uventet som Guds nye guddommelige løsning på vår menneskelige situasjon. Paul arbeider til tider med Adam og andre med Abraham, tegner sammenlikninger med Judaismens offersystem på noen punkter og Greco Romanes etikk hos andre, Paulus strekker seg språk og metafor for å gjengi Guds s prestasjon så levende og tilgjengelig som mulig, i stedet for å redusere den til historiske eller til og med teologiske formler. Jesus er heller ikke et datapunkt i Pauls større rasjonelle argument eller en tannhjul i noen frelsesapparater; heller, han er fortellende linchpin og tolkningsnøkkel som holder sammen om anmeldelser og gir mening om alle Israels historier og faktisk alle verdens historier. canada goose trillium

canada goose herre Ikke gjør feil, men: Det er noe mye dypere på spill i disse argumentene for de som forsvarer en bokstavelig lesing av Bibelen. I sin stumpeste form går det slik: Forsink tillit til Adam, og du kan like godt gi opp Jesus også. Fordi hvis Genesis ‘Eden-konto er mytisk snarere enn historisk, hvordan kan du stole på noen av evangeliets rapporter om Jesus. Sammenligninger med Washington og Revere og utallige canada goose-utløp i Canada andre vi kan tilby faller kort på dette tidspunktet, som vi ‘snakker ikke bare om vår lands far eller en sølvsmed ble patriot. Dette er Jesus, trodde den kristne trodde at Kristus var Guds Sønn. Og så her ligger den store frykten som gnager i hjertet av fundamentalisme: Hvordan kan jeg tro på Bibelen, Jesus og Gud (sannsynligvis i den rekkefølge), med mindre jeg helt sikkert vet at alt dette skjedde akkurat som de var fortalte? canada goose herre

canada goose dame Utover å se på at det finnes forskjellige typer skriving i samme bok, blir det mer mytisk, poetisk eller historisk denne usikkerhetsdrevne visen forvirrer tro og kunnskap alvorlig. Tro, ifølge brevet til hebreerne, er ‘assurance canada goose outlet’ adressen til ting håpet på, overbevisningen om ting som ikke er sett ‘(11: 1). Dette innebærer at det er et irreducibelt spenningselement som er iboende i troens liv at bokstavelig lesing av Bibelen forsøker å fjerne. På bibelen kaller Bibelen de troende ikke til trygge havnen, men i stedet hilser de troende inn i det stormfulle, men langt mer interessante vannet i tro, håp og kjærlighet. Hvor kunnskap krever kognitivt samtykke, krever tro likestilling av mot og fantasi. Tro, det vil si, inviterer oss til å omfavne mysterium i stedet for å bare løse et puslespill. canada goose dame

canada goose jakke Gjennom Tim Burton s ‘Big Fish’, vil Will Bloom kreve sannheten om sin far Edward. Hittil har han bare hørt ulike og langt hentede historier som hans far har fortalt, hvorav mange ikke legger til. «De fleste menn, de vil fortell deg en historie rett gjennom,» forteller hans far. »Det blir ikke komplisert, men det vil heller ikke være interessant.» Men Will vil ha fakta og tro på at bare på denne måten vil han vite sannheten om sin far. canada goose jakke

canada goose victoria Spesielt ønsker han å vite hvor faren hans var dagen han ble født. I slutten av filmen legger Blooms lege det ut: canada goose victoria

canada goose jakker herre Din mor kom om tre om ettermiddagen. Hennes nabo kjørte henne, på grunn av din far var på forretningsreise i Wichita. Du ble født en uke tidlig, men det var ingen komplikasjoner. Det var en perfekt levering. Nå var faren din lei meg for å savne det, men det var ikke skikkelig at mennene var på rommet for leveranser da, så jeg kan ikke se som det ville vært mye annerledes hvis han hadde vært der. Og det er den virkelige historien om hvordan du ble født. Ikke veldig spennende, er det? Og jeg antar at hvis jeg måtte velge mellom den sanne versjonen og en forseggjort en som involverer en fisk og en vielsesring, kan jeg velge den fancy versjonen. canada goose jakker herre

canada goose jakke dame Ved slutten av filmen anerkjenner Will at hans far er historiene han har fortalt. Fakta og fiksjon, faktisk detalj og fantasifull utarbeidelse, fallbar mann og større enn livet myte sammen, kombinerer de seg med å tilby noe større enn bare kronologi, noe som gir et glimt av sannheten. canada goose jakke dame

canada goose norge Så tilbake til Adam og Eva. Det er selvsagt to skapelsesregnskap i Genesis. De første (1: 1 2: 3) pulser med den guddommelige kadence canada goose vest utløpet av ordentlig skapelse, sette rim og meter for å forstå den harmoniske ebb og flyt av arbeid og hvile, skapelse og godhet, mann og kvinne. Det var mest sannsynlig en prests arbeid, tilpasset til rytmen i uken og tilbedelsen av skaperen Gud. Den andre historien (2: 4 3:24) forplikter seg ikke bare til å skildre menneskehetens tilstand og å behandle spørsmål så sublim som de frie forskjellene mellom menn og kvinner, og så problematisk som hvorfor dette gode livet reference https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge er så forferdet av strid, misnøye og motgang. canada goose norge

canada goose jakke herre Forskjellene mellom de to er like håndgripelige som de er viktige for de med motet til å legge merke til, og avslører de distinkte og gratis bekjennelseene de gamle israelittene tilbød om deres tillit til Gud og menneskehetens natur og skjebne. Likevel, les disse historiene bokstavelig talt, og all den kunstneriske nyansen og poetiske skjønnheten til disse distinkte kanalen er straks flattet av behovet for å få dem i overensstemmelse med innlegget. Opplysningsideer for rasjonell verifikabilitet importert i midten av 1800-tallet å avvise forsøk på å lese Bibelen som et historisk dokument. canada goose jakke herre

canada goose outlet Hvis vi imidlertid ser på Genesis ikke for historisk dato hvorfra vi skal bygge en pseudo-vitenskapelig kosmologi, finner vi en annen historie sammen. Det er en historie om usikkerheten som er endemisk mot menneskeheten og den allment tilstedeværende fristelsen til å nekte identiteten som kommer fra sårbarheten til autentiske forhold til fordel for å definere oss over og mot hverandre. Les denne måten, den Historien om Eden er menneskehetens historie, og Adam og Eva er faktisk foreldrene til oss alle. Det er en mer komplisert historie, sikkert enn vi noen ganger har blitt tilbudt, men det er også mer interessant og overbevisende og i siste instans en jeg er tilbøyelig til å tro canada goose outlet.